Единственото попадение в срещата, проведена на "Сигнал Идуна Парк", отбеляза Роберто Левандовски в 77-ата минута, а този гол се оказа достатъчен, за да може Борусия да се добере до победата в мача.

Байерн пък получи шанс да изравни от дузпа в заключителната част от мача, но Ариен Робен пропусна от бялата точка. Така немският шампион продължава да е лидер в подреждането и вече има актив от 69 точки, като е с цели 6 Байерн (Мюнхен), който остава на 2-ата позиция с 63 пункта.

Домакините от Борусия бяха по-активни през първото полувреме и създадоха повече на брой възможности пред вратата на противника през първите 45 минути. Първото голово положение в мача обаче бе организирано от Байерн (Мюнхен) – още в самото начало на срещата Марио Гомес засече с глава топката след центриране на Тони Кроос, но вратарят на домакините – Роман Вайденфелер, отрази.

Последваха две много интересни ситуации пред вратата на баварците, при които техният страж – Мануел Нойер, трябваше да показва класа. Първо, в 6-ата минута, Кевин Гроскройц отправи изстрел, но Нойер се справи с удара, а почти веднага след това и Роберт Левандовски пробва да отбележи, но вратарят на Байерн отново спаси.

Последваха минути, в които нямаше много голови възможности пред двете врати, а точно когато изтичаше половин час от началото на двубоя, Тони Кроос получи шанс да се разпише, но стреля в аут.

До края на първото полувреме Якуб Блашчиковски пропиля възможност за домакините, а Франк Рибери не съумя да реализира голова ситуация за гостите и така след 45 минути игра резултатът бе 0:0.

Борусия започна силно през втората част и още в 49-ата минута домакините можеха да отбележат попадение, но ударът на Лукаш Пишчек бе отразен от Мануел Нойер. Малко след това вратарят на Байерн се справи и с изстрел на Шинджи Кагава.

В следващите минути двамата вратари нямаха много работа, но напрежението в мача продължаваше да го има. Така се стигна до 77-ата минута, когато топката бе центрирана от корнер в наказателното поле на Байерн, играч на гостите я изчисти, а кълбото попадна на десния крак на Кевин Гроскройц. Той стреля от воле, а топката бе засечена от Роберт Левандовски с пета, след което попадна в десния ъгъл на вратата на Байерн.

В 85-ата минута баварците получиха отличен шанс да изравнят, след като главният съдия отсъди дузпа за гостите за нарушение на Роман Вайденфелер срещу Ариен Робен. Потърпевшият застана зад топката, но стреля много слабо в левия ъгъл на вратаря на Борусия, който без проблем улови кълбото.

В продължението на мача холандският футболист се отчете с нов много сериозен пропуск, след като от много близко разстояние стреля над вратата. Малко след това Левандовски бе изведен зад отбраната на Байерн и прехвърли Нойер, но кълбото срещна напречната греда.

До края на мача нов гол не падна и по този начин Борусия спечели трите точки, а Байерн регистрира 7-ото си поражение в Първа Бундеслига от началото на сезона.

В друг мач от 30-ия кръг Хановер надви Волфсбург като домакин с 2:0. Маме Бирам Диуф бе точен за домакините от Хановер в 44-ата минута, а крайния резултат бе оформен от Дидие Я Конан в 77-ата.

По този начин Хановер добави нови три точки към актива си и вече има 44, като заема 7-ата позиция в подреждането. Волфсбург е 10-ти с 40 пункта, предаде Novsport.



Borussia Dortmund 1-0 Bayern Munich by goalsarena2012-3