Двубоят се игра на препълнения стадион Уембли, който бе изпълнен почти до краен предел от 87 231 фенове на двата тима от Мърсисайд.

Смятаният за аутсайдер Евертън поведе в резултата в Лондон в 24-ата минута, а точен за карамелите на Дейвид Мойс бе хърватският нападател Никица Йелавич след страхотно неразбирателство между Дан Агер и Джейми Карагър в отбраната на Ливърпул.

В 62-ата минута Силвен Дистен направи ужасяваща грешка като подари топката на Луис Суарес пред наказателното поле, уругваецът напредна и с удар по земя вкара във вратата на Тим Хауърд за 1:1. Направилият множество пропуски по време на мача Анди Керъл донесе успеха на състава на Кени Далглиш в 87-ата минута, когато се разписа с глава след центриране от ъглов удар.

Така тимът от Анфийлд се класира за финал за ФА Къп за първи пък от 2006 година насам и е с шанс да завърши настоящия сезон с два трофея във витрината си, след като вече спечели турнира за Купата на Лигата. Съперник на Ливърпул в битката за отличието ще бъде победителят от полуфинала между Тотнъм и Челси, които игрят в неделя, отново на Уембли.

Интересен факт е, че и в трите случая досега, когато червените са отстранявали карамелите на полуфиналите, след това винаги са губели финалите, информира Гонг.