Главният съдия Станислав Тодоров, неговите помощници и всички футболисти на двата отбора излязоха на терена на стадиона в Перник с фланелки с номер 19 и надпис "Стенли, ние сме с теб" в подкрепа на капитана на българския национален отбор Стилиян Петров, който се бори с тежко заболяване - левкемия. В първите минути на мача част от запалянковците скандираха името на Стилиян Петров.

Домакините от Миньор играха този мач с юношеския си отбор в знак на протест срещу някои решения на Българския футболен съюз - картотекирането на бившия защитник на перничани Даниел Златков в Славия, както и съдийството на мача в Ловеч с шампиона Литекс /2:2/. Седем от юношите, родени всички в Перник, направиха своя дебют в "А"-футболна група.

В 10-та минута капитанът на гостите Емил Гъргоров центрира отлично от самата аутлиния и Мирослав Иванов, съвсем сам, от няколко метра откри резултата - 1:0 за Лудогорец.

Гостите продължиха да доминират на тежкия и разкалян терен и в 31-та минута на практика решиха изхода за крайния победител в мача - Иван Стоянов се възползва от грешка в защитата на перничани и от непосредствена близост увеличи на 2:0, като при гола имаше и щастлив рикушет.

След това Иван Стоянов вкара два бързи гола и оформи рекорден хеттрик между 31-та и 37-та минута.

През второто полувреме сред голмайсторите се записаха и резервите Младен Кашчелан, Димо Бакалов и Георги Костадинов, съобщи БТА.