Празничният Гергьовден в българския футбол премина без голове.

Ботев (Пловдив) и ЦСКА 1948 направиха нулево реми и във втория двубой за деня, в който бяха въвлечени отборите между седмо и десето място, които се борят за място на европейски бараж.

По-рано днес без голове завърши Славия и Арда, а Ботев и ЦСКА 1948 последваха примера им, като по този начин нищо в тази група не се промени.

Ботев и ЦСКА 1948 имат по 45 точки на седмото и осмото място. Арда ги дебне от деветата позиция с 41, а Славия е десети с 37 пункта, далеч от битката за заветния бараж.

В мача на "Колежа" и двата тима имаха достатъчно шансове да отбележат гол, а Ботев дори го направи в самия край на мача, когато Дилан Мертенс довкара отбилата се от гредата топка за 1:0.

Намесата на ВАР обаче показа, че Мертенс е бил в засада, а това омаловажи геройската изява на юношата Ивайло Видев, който след корнер храбро се хвърли и игра с глава. Ударът му се отби от страничната греда, а след скока си той се сблъска с противник и получи тежка аркада.

Иначе ЦСКА 1948 също имаше доста добри положения, особено през първата част, но голове нямаше.

Така в един интригуващ и динамичен мач с нелоши ситуации, двата тима трябваше да се оттеглят при нулево реми и да оставят ситуацията в битката за седмото място непроменена.