Това беше съобщено на среща на координационната комисия в Нион, в която участва президентът на УЕФА Мишел Платини, 39 дни преди началото на европейските финали. Беше обсъдена и ситуацията в Украйна. При четирите експлозии в центъра на Днепропетровск миналия петък бяха ранени между 26 и 30 души. УЕФА информира делегацията от Украйна за тревогата сред редица европейски политици относно ситуацията в страната.

Украинските представители са дали "ясни гаранции", че се предприемат стъпки за осигуряване на безопасността на посетителите.

"Беше внимателно прегледана ситуацията със сигурността около турнира и особено в Украйна след събитията в Днепропетровск", се казва в становище на УЕФА.

"УЕФА получи ясни гаранции от правителствата на страните домакини, че са предприети необходимите стъпки за гарантиране на сигурността на посетителите от феновете до футболистите", се казва там.

УЕФА също взе отношение по политическата ситуация в Украйна и обтегнатите отношения с Европейския съюз заради състоянието на опозиционния политически лидер Юлия Тимошенко.

"УЕФА обърна внимание на украинската делегация за притесненията около политическата ситуация в Украйна според европейските политици и медии. Въпреки че УЕФА като спортна организация никога не се намесва в политически въпроси, УЕФА помоли украинската делегация да предаде тези притеснения на компетентните власти", се казва в становището, информира Novsport.