Въпреки съперничеството между двамата, Специалния сподели, че уважава Гуардиола и му пожела всичко най-добро и дори му изпраща прегръдка. Гуардиола обяви в петък, че напуска Барселона през лятото заради физическия и психически стрес, който му носи работата, а негов наследник ще бъде досегашният му помощник Тито Виланова.

"Не трябва да коментирам Гуардиола. Това е негово решение. Когато ни уволняват, заслужаваме солидарност и в много случаи клубовете заслужават критика, но случаят на Гуардиола е напълно различен", сподели Специалния.

"Това е лично решение, той го знае. Той трябва да го коментира, да каже, какво го прави най-щастлив във всеки един момент. Заради това няма чувство да се обърнеш срещу някого или да съжаляваш за някого. Най-важното нещо е той да е щастлив със своето решение."

"Аз съм треньор от 12 години и да бъде изморен би било през юни, когато няма мачове или тренировки. Но всеки е различен и трябва да го приемете. Надявам се, че Гуардиола ще се наслаждава на времето си извън играта и му изпращам голяма прегръдка от тук."

"Реал Мадрид е Реал Мадрид. Те (Барселона) правят своите решения. Моето решение да продължа тук няма нищо общо с това кой е треньор на другия отбор. Реал се движи напред и Барселона също. Не вярвам, че Барса нямат хора с капацитет да решат (кой трябва да е начело)."

"Ако те решат, че Виланова трябва да е следващият треньор, аз съм сигурен, че това ще е решено с убеждение. От наша гледна точка, ние уважаваме това, което те правят и както винаги знаем, че в предстоящите сезони те ще бъдат нашите главни съперници в Испания, въпреки че другите стават по-добри. Не можем да им пожелаем късмет, защото са директен съперник, но нищо не се е променило за нас", допълни Моуриньо, предаде Гонг.