64-годишният специалист ще напусне треньорския пост в Уест Бромич след последните два мача за сезона и призна, че е много горд да наследи Фабио Капело и се надява привържениците да го подкрепят в новата му роля.

"Това е много горд ден за мен, много съм щастлив, че ми бе предложен шанса да водя моята страна. Очаквам с нетърпение предстоящата задача, всеки знае, че не е лесна", сподели Ходжсън при представянето си.

"Но освен това се надявам, че всички - феновете, привържениците, всеки в страната ще застане зад отбора, защото важен е отборът, отборът е този, който ще печели мачове за нас и аз ще дам най-доброто от себе си, за да съм сигурен, че отборът е подготвен възможно най-добро за предстоящото изпитание."

"Благодарен съм за шанса да бъда мениджър на Англия и очаквам с нетърпение задачата. Мисля, че трябва винаги да отиваме на турнири да ги печелим, защото сме огромна футболна нация."

"Никога няма да е лесно, а този път ще е малко по-трудно, защото човекът, който класира отбора напусна тима и аз дойдох да го поема в много късен етап. Но със сигурност мисля, че играчите щяха да са разочаровани, ако очаквахме нещо по-малко от тях от това да опитат да спечелят турнира", допълни Ходжсън, цитиран от Гонг.