Една от основните причини за това е високата заплата, която Цветков прибира. Той е най-скъпоплатеният българин в отбора, като според запознати прибира по 8000 евро на месец. Освен това юношата на Пирин (Благоевград) изпадна трайно от титулярния състав на Левски, като най-често е резерва на Жуниньо. В дербито пък Ясен Петров заложи на Христо Йовов. Ако остане на "Герена" през следващия сезон, Иван Цветков ще се превърне в още по-дълбока резерва, защото се очаква "сините" да вземат класен централен нападател.

Левски привлече благоевградчанина преди началото на сезона със свободен трансфер. Тогава "сините" се пребориха за подписа на играча с ЦСКА и Литекс, а именно тази битка го превърна в българина на "Герена" с най-висока заплата, твърди "Меридиан Мач".

Левски ще се раздели най-малко с половин дузина играчи от сегашния отбор по време на паузата. На този етап в този списък освен Иван Цветков със сигурност влизат Дарко Тасевски, Владимир Гаджев, Сержиньо Грийн и Бо­жидар Митрев. Тони Калво също си тръгва на 90 процента, предаде ТопСпорт.