Преди седмица пък Арсен Венгер призна за привличането на нападателя, a вчера самият Подолски дори позира с екипа на Арсенал и каза първите си думи като играч на клуба от Северен Лондон:

"Имах много добър сезон в Кьолн, играх добре и вкарах много голове. В резултат на това отивам на Европейското първенство. Това лято ми дава голямо самочувствие, защото след Евро 2012 ще се присъединя към Арсенал, а това е най-голямата ми цел. Да се наложа в Арсенал и да играя за този клуб дълго време", каза Подолски.

Той също така обеща на Арсен Венгер, че ще играе навсякъде по терена, само и само Арсенал да печели от това:

"В Кьолн играх и като централен нападател, и като плеймейкър. В националния отбор на Германия пък играя като ляво крило. Честно да ви кажа, не ме интересува къде ще ме пуска Венгер, стига да е офанзивна позиция. Треньорът решава, аз ще играя на всякъде и ще давам най-доброто от себе си, без значение от позицията", добави Принц Полди.

Междувременно стана ясно, че "артилеристите" вече са готови с предложението си за нов договор на Робин Ван Перси. Титулярният капитан на отбора не е сигурен за следващия сезон, тъй като настоящият му контракт изтича другото лято и той все още обмисля вариантите пред себе си. Според "Дейли Мейл", от Арсенал са готови да предложат по 130 хиляди паунда на седмица на холандския си голмайстор, като при подписването ще му бъдат връчени на ръка цели 5 милиона паунда!