"Нямам никакво намерение да отговарям на обвиненията, както и на личните нападки и обиди, които ми отправя Николай Божов в своето открито писмо, тиражирано от някои медии - каза Мартин Кушев специално за сайта на ПФК Славия.

- Просто защото една такава дискусия само ще навреди на клуба. Оставям на съвестта на Божов факта, че вади от контекста и преиначава събития от съблекалнята на отбора. А както е добре известно - най-святото нещо за един футболен отбор е неговата съблекалня. Но искам да кажа още веднъж - решението Божов да не играе за Славия до края на първенство е само мое и на екипа ми с оглед бъдещата визия на отбора за следващия сезон. Който, както добре е известно, е много специален за Славия, защото през него клубът ще празнува стогодишнината си", се казва в становището на Мартин Кушев.

По-рано днес (бел. ред. вчера) Николай Божов изпрати отворено писмо, в което отправя сериозни обвинения към треньора на "белите". Най-сериозното от тях е, че Кушев е поискал 6000 лева от играчите, за да възстановят същата сума, която той е дал на съдията Иван Кирилов от Варна на мача с Калиакра за помощ.
Припомняме, че точно след този мач от ръководството на каварненския клуб изразиха бурно недоволство от работата на рефера, а впоследствие подадоха и жалба.

Божов твърди още, че Кушев го освободил в 11,00 часа на тренировката след поглъщане на 100 грама уиски, за да преодолее страха, предаде Novsport.