Гостите откриха резултата при първата си по-сериозна възможност. В 14-ата минута Веселин Пенев центрира в наказателното поле от фаул от ляво и Елиаш да Силва с глава засече в мрежата.

Старозагорци продължиха да играят много компактно в защита и да използват всяка възможност за контраатаки. До почивката пък пловдивчани само веднъж по-сериозно застрашиха вратата на съперника, когато Бобан Грънчаров стреля отблизо с глава в 35-ата минута, но право ръцете на Кирил Акалски.

В последните секунди на първото полувреме Стефан Велев получи втори жълт и червен картон заради оспорване на съдийско решение. С човек повече Ботев натисна след почивката, но в 56-ата минута гостите удвоиха аванса си, след като Георги Андонов с глава след центриране от фаул от дясно.

Малко по-късно Ангел Рахов можеше да намали, но ударът му с глава след подаване от ляво от корнер беше спасен от Акалски. Берое продължа да играе много солидно в защита, а при една контраатака в 71-ата минута след удар на Елио Мартинс от 25 метра вратарят Ернестс Шеткус изби в страничната греда.

Малко по-късно пък Елиаш можеше да вкара трети гол, но отблизо шутира над гредата. В 86-ата минута Ботев стигна до попадение. Вандер Виейра намери Иван Цветков на границата на наказателното поле и нападателят прати топката в горния десен ъгъл на Акалски, съобщи БТА.

Домакините поискаха дузпа за игра с ръка в наказателното поле на футболист на Берое, но главният арбитър Николай Йорданов не посочи бялата точка. В последствие ядосаният след ситуацията спортен директор на домакините Александър Александров беше изгонен от резервната скамейка.

Вижте временното класиране в А група