Шестия си гол за сезона със синия екип вкара Базил Де Карвальо, а Илиян Йорданов беше точен още в своя дебют, с което домакините продължиха перфектната си серия. Левски не успя да повтори началото от мачовете си у дома срещу Ботев (Пловдив) и Черно море (Варна), когато вкара бързи голове и спечели рано трите точки. Този път ударите на "сините" не уцелваха вратата, което принуди домакините да атакуват безспирно през цялото първо полувреме. Най-големи шансове за гол имаше ветеранът Христо Йовов, който удари греда от пряк свободен удар в 14-та минута, а 20 по-късно направи един от известните си пропуски "на празна врата".

Марсиньо се пребори за топката срещу половината защита на Пирин и центрира по трева към Йовов, който изпрати топката на метри над горната греда със силен удар от линията на вратарското поле. Марсиньо също направи един пропуск в средата на първата част, но най-интересното положение се откри пред Базил Де Карвальо.

В последните секунди на първата част Владимир Гаджев центрира към голмайстора на "сините", който стреля с глава, но топката рикошира от защитник на Пирин и вратарят Абди Абдиков я улови на голлинията. Левски започна активно втората част и стигна до добри положения още в началото. Неубедителният Симеон Райков беше заменен на почивката от Илиян Йорданов, който зарадва публиката на Левски още в първите секунди на своя дебют.

Той получи по лявото крило и преодоля Атанас Дреновички с красив финт, след което проби и подаде на Владимир Гаджев, чийто удар обаче беше слаб и лесен за Абдиков. Секунди по-късно обаче, в 51-та минута, Базил Де Карвальо надбяга Любомир Гуцев, който го фаулира в наказателното поле и нападателят на Левски вкара от дузпа своя шести гол за първенството.

Домакините продължиха да притискат съперника си и логично стигнаха до второ попадение. В 62-та минута двойно подаване между Марсиньо и Владимир Гаджев се пренесе по десния фланг за Кристовао Рамос, който центрира по земя към Илиян Йорданов, а дебютантът за "сините" нямаше пречки пред себе си и вкара от пет метра за 2:0. Убийственият натиск на Левски обаче не спря с това и още в следващите две атаки много чисти положения пропуснаха Жоао Силва и Рамос.

Нападателят, появил се в игра на мястото на Марсиньо, стреля точно с глава и получи шанс да добави топката в опразнената врата, но вместо това уцели тялото на падналия Абдиков. Неговият сънародник Рамос пък проби отдясно и стреля към далечния ъгъл, но топката беше избита и премина на сантиметри от дясната греда на вратата на Пирин.

Левски заигра по-спокойно след двата гола, но все още владееше инициативата. "Сините" стигнаха само до още едно по-чисто положение, което Жоао Силва изработи и пропусна сам,. Той овладя на гърди на около 30 метра пред вратата на Пирин, прехвърли технично защитник и влезе на скорост в наказателното поле, но неговият удар мина край дясната греда на Абдиков.

Берое изненада Ботев Пловдив като гост