Този мач бе своеобразно повторение на мача от последния, 30-ти кръг на миналато първенство, когато новакът Лудогорец победи ЦСКА с 1:0 с гол на Мирослав Иванов и за първи път в своята история стана шампион на България, предаде БТА.

Преди началото на двубоя, играчите на ЦСКА излязоха с фланелки с надпис: "Обичам ЦСКА". Домакините бяха много близко до откриването на резултата в 14-та минута, когато бразилецът Марселиньо открадна топката и центрира към капитана и национал Емил Гъргоров, който засече топката с глава, но чешкият вратар на ЦСКА Томаш Черни реагира отлично и изби в ъглов удар.

Минута по-късно след центриране в наказателното поле на гостите френският защитник на Лудогорец /Разград/ Александър Барт стреля с глава, но Томаш Черни отново бе на висота и хвана топката. А в 17-та минута Иван Стоянов центрира, нисичкият Емил Гъргоров свали топката с глава на Марселиньо, но бразилецът не уцели вратата.

Първото положение за гостите бе в 28-та минута, когато младият нападател на "червените" Антон Карачанаков центрира опасно, но френският защитник Александър Барт се ориентира добре и изби топката в тъч.

През второто полувреме дербито стана по-интересно, играчите на гостите се активизизираха, зачестиха и твърдите единоборства. В 60-та минута привърженици на ЦСКА започнаха да хвърлят факли към сектора на Лудогорец. В 71-та минута Мирослав Иванов за симулация получи втори жълт и съответно червен картон от главния съдия Георги Йорданов и домакините останаха с човек по-малко на терена.

Макар и в намален състав, шампионите поведоха в 75-та минута - националът Йордан Минев подаде по трева топката към бразилеца Марселиньо, който от точката на дузпата я изпрати в мрежата на Томаш Черни - 1:0 за Лудогорец.

Последните десетина минути донесоха много емоции, предимно пред вратата на Иван Чворович, но последният съдийски сигнал на Георги Йорданов прозвуча при резултат 1:0 за Лудогорец.

Вижте класирането в А група след днешните срещи

Левски се справи без проблеми с Пирин Гоце Делчев

Берое изненада Ботев Пловдив като гост