Мениджърът на Челси Роберто ди Матео даде възможност за изява на някои от футболистите, които по-рядко взимаха участие в мачовете на лондонския клуб от началото на сезона.

Сесар Аспиликуета направи дебют за Челси, а като титуляри започнаха Лукас Пиазон, Ориол Ромеу и Виктор Моусес. Джон Тери също стартира в титулярния състав, въпреки че втори пореден ден бе на изслушване в Английската футболна асоциация, съобщи Гонг. 

Мачът започна отлично за Челси, който поведе още в 3-та минута, когато Хуан Мата центрира от корнер, след което Гари Кейхил засече топката с глава и я прати във вратата на Де Врийс. Челси се възползва от грешка на Де Врийс в 6-та минута, когато Пиазон овладя сбърканата топка и подаде към Бертран, който след това преодоля вратаря на Уулвърхемптън за 2:0.

Лондончани отбелязаха трети гол в 16-та минута, когато Торес намери Мата, който нямаше проблеми да преодолее Де Врийс и прати топката във вратата на "вълците". Уулвърхемптън изпусна възможност да намали пасива си в 25-та минута, но Пешко не успя да вкара.

Фернандо Торес имаше възможност да се разпише в 38-та минута, но ударът му се оказа неточен. Челси получи правото да изпълни дузпа в 53-та минута, която бе реализирана от Ориол Ромеу. "Сините" вкараха пети гол в 56-та минута, когато Мата центрира от корнер и на първата греда Торес засече топката с глава и я прати във вратата на Де Врийс.

Оскар центрира в наказателното поле на Уулвърхемптън в 70-та минута, след което Моусес с глава вкара шестия гол в мача.

Астън Вила сътвори истински чудеса от храброст при гостуването си на Манчестър Сити в 1/16-финала от турнира за Купата на лигата и стигна до краен успех с 4:2 след 120 игрови минути.
 
Домакините поведоха в 27-ата минута чрез Марио Балотели, но малко преди изминаването на час игра бившият играч на Вила Гарет Бари си вкара автогол.  Пет минути по-късно обаче Александър Коларов върна предимството на "гражданите" от един гол, но в 70-ата Гейбриъл Агбонлахор направи 2:2.  

Резултатът се запази до края на редовното време и изходът от мача трябваше да се реши с продължения. В тях обаче шоуто бе запазено изцяло за Вила, като в 96-ата минута Шарлс Н'Зогбиа даде аванс на тима си, преди отново Агбонлахор да убие интригата с попадение 7 минути преди края, съобщи Гонг.

Съндърланд отстрани Милтън Кейнс Донс, след като постигна победа с 2:0 като гост. "Черните котки" останаха с човек по-малко, след като в 32-та минута Лий Кетърмол бе изгонен с директен червен картон. Крейг Гарднър в 54-та минута и МакКлийн в 82-та минута донесоха победата за Съндърланд. 

Суиндън победи Бърнли с 3:1 и също се класира за осминафиналите на турнира. Престън отстъпи с 1:3 от Мидълсбро, а Саутхемптън продължава напред, след като победи с 2:0 Шефийлд У.