Другият участник в инцидента на мача Левски – Ботев Враца Николай Маринов от тима на врачани отнася една среща и 300 лева глоба за грубото си влизане в тялото на вратаря на "сините".

"Бяхме сезирани от делегата на мача Неделчо Михайлов с молба да прегледаме видеозаписа от срещата и да уточним случилото се в този епизод. За мен няма никаква драма и не знам защо се вдигна толкова шум, след като всичко е ясно. Грешката е на съдията Ахмед Ахмед, че не показа по един червен картон в случая и нямаше да има такива коментари. Самият рефер си призна за грешката, а съдийската комисия го е наказала до края на годината.

В доклада си Ахмед е описал действието на футболиста на Ботев Враца като опасно атакуване в игрова обстановка, а ответната реакция на Пламен Илиев, като провокативни поведение при спряна игра. От видеозаписа се вижда, че Пламен Илиев реално побутва с крак падналия играч на Ботев, а пък и има провокация от страна на съперника му. По тази причина на вратаря на Левски не налагаме максималната санкция от 3 мача затова деяние, а от две срещи", обясни председателят на Дисциплинарната комисия Юри Кучев.

Той добави, че случилото се в края на първото полувреме на мача между Берое и Литекс е описано в докладите на длъжностите лице и се квалифицира като липса на инцидент и поради тази причина санкции не се налагат.

Футболистът на Миньор Окечукво е наказан за 1 среща и 300 лева глоба, а играчът на Етър Тихомир Трифонов за 1 среща и 200 лева, предаде Гонг.