Повод за изказването на Младенов са думите на Батков, който даде за пример играчите на ЦСКА, които печелят мачове, макар че не взимат редовно заплати, за разлика от тези на Левски, които са задоволени финансово, но загубиха най-важните си двубои срещу ЦСКА и Лудогорец.

"Тодор Батков е най-успешният президент в историята на Левски и сигурно винаги ще си остане такъв. В много моменти думите му са точни и ясни. Радвам се, че е дал за пример нашите футболисти", каза Младенов, цитиран от БТА.

Той похвали и собствениците на ЦСКА, които въпреки трудностите, дават пари за издръжката на клуба. "Виждате, че се прави нещо положително, оправят се базите, а парите идват от собствениците."

"Всички цесекари искаме нашият дом да бъде чист и спретнат и се надявам до пролетта това да се случи. Да, имаме финансови проблеми, и Майкъла го каза. Знае се с колко време закъсняват заплатите. Но ръководството ни гарантира, че всичко ще бъде изчистено", коментира Младенов.

По въпроса за "Газпром" и това, че компанията е предпочела да преговаря с Левски Стойчо Младнов заяви: "Това, че на Левски намериха спонсор е добре. Сигурен съм, че премиерът няма да забрави ЦСКА. Щом намери два спонсора за Левски ще намери и за ЦСКА. Вярвам, че премиерът Борисов ще намери начин, за да удовлетвори и червената България".

По повод предстоящата среща между "червените" и Лудогорец за Купата на България треньорът на ЦСКА сподели: "Резултатът от първия двубой е положителен за нас. Предимството е на наша страна, но то е до началото на мача. Това е още една среща, която трябва да спечелим и да продължим напред в турнира".

Младенов коментира и поискания от Лудогорец допинг-контрол за мача с "армейците" за Купата на България така: "Няма лошо в това. В кръга на шегата, ние зобим играчите, но не могат да ни хванат. Затова тичат като коне. Ако говорим сериозно, при нас няма такива неща. Искането за допинг-контрол е професионално".

Петев: Ако играем добре, ще отстраним ЦСКА