Общо за изиграното време през сезона за Фулъм Бербатов е нанизал 5 гола и е дал 3 асистенции. Освен че е ефективен, Бербатов хвърля много сили и в защита, доказват статистиките. Изненадващо донякъде, българинът е номер едно сред нападателите по спечелени единоборства - 21, както и по изчистени топки пред собствената врата (10), предаде Novsport.

"Летаргичният" Димитър Бербатов надигра Фернандо Торес в мача между Фулъм и Челси, е мнението на анализаторите. Българинът игра два повече с топката от испанеца и даде два пъти повече пасове в лондонското дерби, пише в. "Дейли мейл".

Бербатов направи 47 подавания към съотборниците си, докато Торес - едва 23. Новият мениджър на Челси Рафаел Бенитес призна, че по време на играта на Торес му е липсвала увереност.

"Не би могло да се каже същото за Бербатов", призна испанският специалист след мача, цитиран от БГНЕС.

Селекционерът на Фулъм Мартин Йол пък отново засипа с похвали българина: "Бербатов бе почти ненадминат. Той обединяваше отбора и бе в основата на няколко голови възможности."

Йол бе доволен от равенството, свидетелство за което са думите му: "Всеки се прехласва от Бербатов. Но другите ми играчи също се потрудиха".

Безидеен Челси записа нулево реми и с Фулъм

Вижте класирането, програмата и резултатите в Премиършип