"Ел Тигре" не спира да привлича вниманието откакто заигра за Атлетико Мадрид и има огромна роля за позицията на отбора в класирането в момента. Той вкара пет попадения за успеха на "дюшекчиите" с 6:0 срещу Депортиво Ла Коруня и потвърди високата си цена на футболния пазар.

Перес, който е известен най-вече с бизнеса си със строителни конструкции, седеше на една маса в салона с вратаря на Реал Мадрид и капитан Икер Касийяс и именно с Фалкао. В един момент той стана от масата и се обърна към Касийяс:
"Отивам да взема салфетка и след това ще я дам на Фалкао".

Шефът на най-богатия испански клуб имаше предвид случката от 2000 година по време на галавечер в Монако, когато написа на салфетка "Искаш ли да играеш за Реал Мадрид?" и я връчи на Зинедин Зидан, като така стартираха разговорите за трансфера на бившия полузащитник на тима и Франция.

"Внимавай какво говориш, защото те записват всичко", отвърна му Касийяс и посочи телевизионните камери, които бяха насочили обективите си към тяхната маса. Въпреки че във всяка шега има доза истина, най-вероятно следващата стъпка на колумбийската голова машина е английската Висша лига или Пари Сен Жермен, който се радва на инвестициите на катарската кралска фамилия или защо не и Реал Мадрид?