След като шокираха всички на Острова, остранявайки Арсенал на четвъртфиналите, сега аматьорите са на път да сторят същото и с елитния Астън Вила, съобщи Novsport.

Тимът от Лига 2 постигна победа с 3:1 на своя "Вали Парейд" в първата полуфинална среща между двата тима.

Домакините откриха резултата в 19-ата след изпълнение на ъглов удар и разбъркване в наказателното поле на бирмингамци, където най-съобразителен се оказа Наки Уелс - 1:0.

Малко по-късно преднината на Брадфорд можеше да бъде удвоена след удар на Хенсън, но Фабиан Делф се намеси отлично като изчисти от голлинията. Агбонлахор имаше възможност да изравни в самия край на първата част, но стражът на домакините бе на висота и запази аванса на своя тим.

След почивката гостите се активизираха и на няколко пъти създаваха опасности пред вратата, пазена от Мат Дюк, който обаче успешно блокира удари на Бентеке, Агбонлахор и Бент.

Залисани в атака бирмингамци отслабиха защитната си линия и позволиха на Брадфорд да удвои резултата в 77-ата минута чрез Рори МакАрдъл, който засече с глава центриране на Гари Джоунс за 2:0. Гостите върнаха интригата в 83-ата минута, след като Андреас Уайман все пак намали на 2:1 с премерен удар от петнайсетина метра.

Карл МакХюз обаче отново взриви трибуните две минути преди края на срещата със страхотн удар с глава след центриране на Джоунс 3:1.

По този начин Брадфорд се доближи само на крачка от финала, а съотборниците на Стилиян Петров ще трябва да заличават преднина от два гола на 22 януари, ако искат да играят на "Уембли".