Съботното шокиращо отпадане от Блекбърн за ФА Къп беше последвано от скандална пресконференция и загуба у дома от Байерн (Мюнхен) в Шампионската лига. Това постави френския специалист под най-големия натиск през последните 16 години, през които е начело на тима.

Днес, когато бе директно попитан дали е обмислял да си подаде оставката, Венгер каза:  "Никога. Нито за секунда."

"Не мисля, че една искрица може да има нещо общо с продължителността на живота. Тя единствено има отношение върху степента на мотивация за победа и до това, доколко си победител."

"Ако си отида сега и играя един на един срещу някого от вас, ще видите, че ще ви победя или най-малкото ако не успея, то все пак ще искам да ви победя. Няма да се промени способността ми да продължа", сподели се наставникът на лондончани, цитиан от novsport.

Венгер присъства на среща с ръководството в навечерието на загубата от Байерн, като е бил уведомен, че главният акционер Стан Крьонке запазва подкрепата към него.

Мениджърът продължи:
"На срещата се говори за много неща – търговски, цените на билетите, дългосрочни планове. Представих своето виждане, както и от техническата страна. Това е нещо обичайно."

"Разбира се, че няма еуфория, защото преминахме през разочарование във вторник, но отделно от това ние сме отговорни хора, които знаят как да се борят."

"Това, от което се нуждаем, е да бъдем обединени и силни, а не да бъдем дестабилизирани от хора, които имат силни становища след един мач."

"Имам договор до края на 2014 г. и в момента сме в краткосрочен план. Това се прави по две причини – защото съм тук от дълго време и разбира се трябва да помисля какво искам да правя. Това ще се реши през 2014 г., не по-рано", категоричен бе френският специалист.