Това беше и най-тежката загуба на Барса в европейските клубни турнири от 1997 година насам, когато отборът отстъпи със същия резултат на украинския Динамо Киев. Сега Барселона се нуждае от чудо, но в Шампионската лига никога не е преодоляван дефицит от четири гола.

"Катастрофа в Мюнхен", пишеше на заглавната страница на "Мундо Депортиво" сутринта, докато Марка излезе с думите "Катастрофална загуба".

"Играчите на Байерн Мюнхен са по-силни и по-бързи от нас, а освен това играят футбол по-добре. Направо ни разбиха. Сега вече класирането изглежда почти невъзможно, но ние сме длъжни да се раздадем докрай и да се опитаме да спечелим. Трябва да го направим за фенове", каза Жерар Пике след мача.

За разлика от голяма част от своите съотборници, както и от някои испански медии, Пике отказа да критикува унгарския рефер Виктор Касай, казвайки: "Реферът не повлия на резултата. Просто Байерн беше по-добър".

Вестник "Мундо Депортиво" обаче не остана безучастен, наричайки съдийството "бедствено", защото първите три гола на Байерн Мюнхен е трябвало да бъдат отменени или заради засади, или заради нарушения. Все пак, каталунският всекидневник призна, че Байерн не е получил две дузпи.

Радио "RAC-1" отбеляза, че срещу Барселона бяха признати скандални голове във всичките три гостувания от елиминационната фаза на Шампионската лига - срещу Байерн Мюнхен, Пари Сен Жермен и Милан.

Медиите в Барселона се обединиха около мнението, че двата основни проблема на отбора са слабата защита и лошото физическо състояние на Лионел Меси, който се завърна от лечение на травма. Именно заради последното бяха критикувани асистентът Жорди Роура и Тито Виланова, които направиха само една смяна. Тя беше извършена осем минути преди последния съдийски сигнал, когато на терена се появи нападателят Давид Вия.

"Това беше един от най-слабите мачове в кариерата на Меси. Той беше бледа сянка на самия себе си", беше коментарът на радио "Марка", докато в анкета на "Мундо Депортиво" едва 19 процента от читателите смятат, че Барселона все още има шанс да се класира на финал, информира БТА.

Байерн уби Барса и е на крачка от финал (видео)

Шави: Практически е невъзможно да сме на финал


Меси: Не бях готов на 100 процента

Пике: Разбиха ни, не можем да се оправдаваме със съдията

Марка: Три от головете на Байерн са нередовни


Роура: Два от головете бяха нередовни, но Байерн бяха по-добри

Хайнкес: Чакат ни 90 трудни минути в Испания

Робен: Трябва да сме много горди от този мач