Действащият руски шампион е сменил приоритетите си за лятото и вече се е насочил към 32-годишният българин.

По информация на изданието треньорът на отбора е държал да вземе звездата на германския Вердер Бремен – Марко Арнаутович, но австриецът сам компрометира шансовете си. Вчера стана ясно, че "музикантите" са отстранили нападателя от първия отбор, след като заедно с Елхеро Елиа са били задържани за шофиране с превишена скорост. Освен това Вердер има намерение да постави висока цена на далеч по-младия Арнаутович, което окончателно е убедило ръководството на Зенит да се насочи към Бербатов.

"Интерес към Бербатов от водещи руски клубове е имало и преди, и сега", заявява агентът му Емил Данчев пред "Известия".

"Вашият шампионат се разви сериозно и в скоро време ще се нареди сред водещите първенства в Европа. Затова възможността да играе тук би била интересна за Бербатов."

"Всичко зависи от ръководството на Фулъм, но в момента не се водят официални преговори, аз не знам за такова нещо", добавя Данчев.

Договорът на Бербатов с Фулъм е до лятото на 2014 година, а ако информациите в Англия за разрив между него и ръководството на "котиджърс" са верни, то има сериозна вероятност бившият ас на Манчестър Юнайтед да не го поднови. Това би означавало, че през януари той ще може да сключи предварителен договор с друг клуб, в който да заиграе след юни догодина.

Руснаците смятат, че оферта от 7 милиона евро ще бъде достатъчна за ръководството на Фулъм, съобщи Гонг.