Неговите възпитаници отстъпиха с 1:2 на Атлетико (Мадрид) след продължение на "Сантяго Бернабеу".

"Това е най-лошият ми сезон. Никога не се е случвало досега да не спечеля важна титла. Може да се каже, че пропуснах този сезон. С един финал, един полуфинал, второ място в първенството на Испания и спечелена Суперкупа на страната за много други треньори щеше да бъде добър сезон. За мен обаче това е най-лошото", каза Моуриньо след двубоя.

Играчите на Реал доминираха през по-голямата част от мача и три пъти уцелиха гредите. "Не е нормално да уцелиш гредата три пъти. Не е нужно да си експерт, за да считаш, че този резултат не е честен, че Атлетико не е просто победител. Но във футбола всичко това е забравено - гредите, съдията и накрая Атлетико спечели", добави португалският специалист. Моуриньо поясни, че ще реши бъдещето си след среща с президента на клуба Флорентино Перес след края на сезона в началото на юни, въпреки че в момента има слухове относно завръщането му в Челси.

"Имахме страхотен късмет, от който един шампион се нуждае. Това, което тези играчи направиха за последната година и половина е невероятно. Просто нямам думи", коментира Диего Симеоне.

"Невероятно. Ние сме толкова щастливи от тази победа. Трябва да се радвате за нас", каза Фалкао със сълзи на очи, предаде БГНЕС.