Реал започна по-добре срещата, и не оставяше много възможности за съперника. Атлетико обаче се възползва от един от редките си шансове, и нанесе своя удар в края на първото полувреме, за да изравни. Резултатът се запази равен до края на редовните 90 минути, но "дюшекчиите" нанесоха своя решителен удар в първото продължение, а големият им градски съперник не успя да отвърне до края.

Невероятен мач и изключителен късмет имаше стражът на Атлетико Тибо Куртоа, който направи страхотни спасявания, а освен това и на три пъти гредите покрай него съхраниха вратата му.

Кристиано Роналдо откри резултата в 14-та минута, като се разписа с глава във вратата на Тибо Куртоа. Португалската звезда на Реал засече по перфектен начин след центриране от корнер, за да изведе своите напред с 1:0.

В 35-та минута, без Атлетико да има някакви особени положения преди това пред Диего Лопес, резултатът бе изравнен. Фалкао се справи с двама защитници, прати топката към Диего Коща, който също надбяга двама в бяло и прати топката във вратата на Реал.

В 43-та минута Месут Йозил нацели и греда, но двата състава се оттеглиха на почивка при равенство 1:1.

След като си размениха по две положения пред двете врати от началото на второто полувреме, в 61-та минута дойде най-опасната ситуация до момента. Първо Карим Бензема удари греда от границата на вратарското поле, а Йозил от десетина метра улови рикоширалата топка, но Хуанфран изби от голлинията.

В 68-та минута за трети път гредата помогна на Куртоа, след пряк свободен удар на Кристиано Роналдо.

Реал продължи да натиска, но така и не успяваше да пробие защитния вал на "дюшекчиите". Атлетико чакаше да контаатакува в много редки възможности, и не застраши реално Диего Лопес чак до финалните минути. Едва в края на редовните 90 минути и добавените четири, момчетата на Диего Симеоне опитаха финален щурм, с няколко поредни центрирания, но не успяха да стигнат до реална опасност.

В 82-та минута реферът Клос Гомес изгони старши треньора на Реал Жозе Моуриньо, след няколко нервни изблици на неговите играчи, и на самия наставник.

Въпреки леката травма на Хуанфран в края на редовното време, нито Симеоне, нито Моуриньо направиха промени в съставите си преди продълженията.

Най-чистото положение пред Атлетико след гола им през първото полувреме се откри отново пред Диего Коща, в 95-та минута, но Диего Лопес на два пъти спаси ударите му. От корнера след това обаче Атлетико успя да излезе напред в резултата, след като Коке сложи топката на главата на Миранда, и той реализира за 2:1.

Невероятен пропуск направи отново Йозил в началото на второто продължение, и пак Куртоа се оказа непробиваем.

В 114-та минута почти всичко приключи, след като Кристиано Роналдо реагира бурно, след като бе фаулиран грубо, и получи червен картон за изблика си. Последва и сблъсък край страничната линия, между хората от пейките, включително част от играчите. Междувременно и Тибо Куртоа бе нацелен с предмет от стоящата зад него агитка на Реал Мадрид, и дълго лежа на терена. Повече от две минути футбол не се игра, преди двата състава да успеят да се съберат и да продължат.

В последната минута от добавеното време на продълженията, и Габи бе изгонен, но това вече нямаше никакво значение, тъй като това бе последното действие във финала, съобщи Гонг.

Моу остави Касияс резерва и във финала за Купата