Италианците, които са съперник на България в квалификациите за Световно първенство, поведоха с 2:0, като първото попадение дойде още преди да е изтекла първата минута. Отборът на Хаити показа борбен дух и тотално себераздаване, като създаде проблеми и на другата световна сила, с която игра контрола преди няколко дни- минимално поражение с 1:2 от Испания.

Италия, който само 36 часа по-рано пристигна в Бразилия, откри резултата в 19-ата секунда. Емануеле Джакерини откри резултата след пас на Антинио Кандрева. След този гол островитяните създадоха доста добри възможности за изравняване, които обаче пропуснаха.

През втората част селекционерът на "Скуадра Адзура" Чезаре Прандели направи шест промени, а на терена се появиха Стефан Ел Шаарауи, Марио Балотели и Рикардо Монтоливо.

Логично в 72-ата минута Кладуио Маркизио напарви 2:0 в 72-ата минута, завършвайки атака на Балотели и Ел Шаарауи.

Пет минути преди края на мача обаче Давиде Астори събори в наказателното поле Жан-Юд Морис. С изпълнението на дузпата се нагърби Олриш Саруел и не остави никакви шансове на вратаря Федерико Маркети- 1:2.

Пет минути по-късно Жан-Филип Пежеро овладя дълга топка и вкара за 2:2, а италианците си заслужиха присмеха на неутралните зрители по трибуните.

Тимът на Хаити се е класирал едва веднъж на Световно първенство- през 1974-а година в Германия, но след това няма особени успехи дори в своята зона КОНКАКАФ. По ирония на съдбата, на Мондиал'74 Италия бие Хаити с 3:1, като хаитяните първо повеждат, припомня БТА.




Italy 2-2 Haiti Footyroom.com by Futbol2101