До вчера техният брой бе 52, но е твърде възможно да нарасне. Само от тях клубът би могъл да си осигури около 5 милиона лева на година.

За своята подкрепа обаче те поставят само едно условие - "Титан" да не участва в управлението на клуба - нито пряко, нито косвено чрез свои хора. Сред тези компании е и един мощен германски строителен консорциум, предаде ТопСпорт.

Засега е планирано 7 едри бизнесмени да държат акции­те, но техният брой може да падне на 5 или 6. Именно те ще осигурят 10 милиона лева веднага, чрез които клубът да погаси най-спешните си задъл­жения - към НАП, заплати на служители и други.

Между се­демте инвеститори има два­ма водещи индустриалци. Според вестник "Меридиан мач" украинският милиардер Константин Жеваго е тайният купувач на ЦСКА. Той ще бъде основен спонсор на "армейците". Представителят на милиардера за България Виктор Деменюк ще движи нещата.

Днес ще продължат разговорите между Александър Тодоров, който представлява групата "Червени шампиони", и Иво Иванов, за подписването на предварителния договор за продажбата на ЦСКА. Това вероятно ще стане днес, след като вчера възникнаха допълнителни подробности за доуточняване. Но според двете страни процесите са необратими и връщане назад няма.

Димитър Борисов: Всичко съм дал на Иво, ЦСКА не ме вълнува


Стойчо Младенов отказва да работи без договор в ЦСКА

Венци Стефанов: ЦСКА не случи на управници (видео)