Специалистът бе представен днес официално пред медиите, пред които сподели, че се надява да върне "сините" на върха в класирането.

"От днес съм треньор на "Левски". За мен наистина е голяма чест, че подписах с този клуб. това е стъпка напред в треньорската ми кариера. Осъзнавам какъв отбор е "Левски" за България", каза Мурсия, цитиран от Гонг. 

"Този отбор има богата футболна история. Знам, че ще нося голяма отговорност. Това е много задължаващо. "Левски" трябва да се върне там, където му е мястото. Аз съм сигурен, че ще имам подкрепата на целия спортно-технически щаб. Също така разчитам и на вашата помощ. Искам да върнем "Левски" там, където му е мястото", заяви уверено испанецът.

"Знаете всички, че съм роден в Испания. Аз съм горд от моя произход. Откакто вече подписах с "Левски", трябва да знаете, че има един левскар повече в агитката. В отбора няма да има групи на чужденци и българи. Всички сме левскари. 

Това, което искам от футболистите са няколко простички неща. Първо ще бъда много честен с тях. Работа, ред, дисциплина и талант. Няма да позволява в моя отбор футболистите да не се раздават и да не оставят сърцата си на терена. Няма да искам резултати още в началото. Това, което ще искам е много работа, за да бера плодовете им по-късно. Ако работим здраво и стабилно, съм сигурен, че ще постигнем резултатите, които искаме да постигнем. 

Имам добри познания върху историята на "Левски". Моята идея е да остана доста години в "Левски". За мен е предизвикателство, че съм тук, но това ме задължава много.

С мен ще работи преводач. Ще защитавам интересите на "Левски". Благодарен съм, че "Левски" ме върна към футбола. Да, ще започна да уча български. Езикът във футбола е универсален и никога не може да бъде причина за проблеми." 

Накрая Пепе Мурсия сподели мнението си и за Любослав Пенев, като заяви, че Пенев е бил добър футболист, добър човек и сега се представя добре и като треньор.

Гонзо: Треньорът ще остане поне една година