"Червените дяволи" са с актив от 11 точки след седем мача, докато "карамелите" се намират изненадващо в зоната на изпадащите от Висшата лига. Мачът започна с лек натиск на "Юнайтед" и домакините стигнаха до първото си попадение след близо половин час игра, когато топката рикошира в защитник на "Евертън" и попадна в непокрития на далечна греда Хуан Мата.

Испанецът я върна към дузпата, а там беше Анхел ди Мария, който стреля мигновено и откри резултата. Люк Шоу обаче предостави възможност на Евертън да изравни в края на полувремето, фаулирайки Тони Хибърт в наказателното поле.

Зад топката застана Лейтън Бейнс, който стреля слабо и Давид Де Хея спаси. През второто полувреме Евертън заигра по-активно и търсеше гола, а и Бейнс поправи грешката си. Негово отлично центриране в 55-та минута попадна на главата на Стивън Найсмит, който вкара топката във вратата на "Юнайтед" за 1:1.

Домакините обаче не се отказаха от трите точки и успяха да стигнат до тях в 62-та минута, когато Ди Мария подаде на непокрития в наказателното поле Фалкао и новият нападател на "червените дяволи" се разписа за 2:1.

"Евертън" натисна "Юнайтед" след попадението на Фалкао, но пропуски от чисти положения на Гарет Бари и Лион Озмън не позволиха на гостите да се приберат в Ливърпул с точка.

Основна заслуга за това имаше и Давид Де Хея, който извади няколко чисти голови ситуации.