В преиграването на мача с "Кембридж Юнайтед" за ФА Къп този път те победиха с 3:0 и заличиха спомена от конфузното нулево равенство в първия мач между двата тима. Но за да се стигне до тук, мениджърът Луис ван Гаал се беше погрижил да няма изненади, предаде Гонг.

Той пусна на терена почти най-силния си състав, като на "Олд Трафорд" личаха имената на Хуан Мата, Уейн Рууни, Давид де Хеа, Робин ван Перси, Анхел ди Мария и редица други звезди на "червените дяволи". И въпреки този звезден състав, още преди да е изминала една минута от двубоя препълнените трибуни можеше да бъдат смълчани.

В 50-та секунда на двубоя грешка на Дейли Блинд позволи на Том Елиът да се измъкне сам срещу Де Хеа, но нападателят нацели страничната греда! Това постресна звездите на Ван Гаал и те погледнаха доста по-смело в предни позиции. Но въпреки това гостуващите играчи не бяха излезли като жертвени агнета и гледаха смело напред, а звездата им Люк Чадуик се стараеше да затруднява защитата на именития противник, но не с голям успех.

За домакините пропуски направиха Уейн Рууни и Робин ван Перси, а Анхел ди Мария опитваше да е активен в предни позиции. Все пак разликата в класите нямаше как да не даде резултат и това се случи в 25-та минута. След общо 115 минути суша срещу четвъртодивизионния противник най-после тази "магия" беше разбита от Хуан Мата. Тогава центриране на Ди Мария към далечната греда беше свалено от Маруан Фелаини и испанецът от близка дистанция не изпусна да открие резултата.

Дори и този гол обаче не пречупи смелчаците от Кембридж, които опитаха да атакуват. Но опитите им за обрат бяха попарени изключително бързо и на практика мачът приключи седем минути по-късно. Тогава "червените дяволи" си опекоха работата. При грешка в подреждането на играчите на Кембридж при корнер непокритият Фелаини намери Робин ван Перси, който продължи към Маркос Рохо и аржентинецът не сбърка за 2:0.

На практика този развой освободи играта от всякакво напрежение и надъханите играчи от четвъртия ешелон на английския футбол опитаха да се запомнят с хубави отигравания на "Олд Трафорд". Бойката им игра се понрави на зрителите, а тяхната шумна агитка, заради която мачът се забави с 20 минути, определено беше доволна от изявите им. Робин ван Перси беше спрян на два пъти по феноменален начин от вратаря на Кембридж, а Анхел ди Мария също нямаше шанс да се разпише.

Все пак класиката беше оформена в 73-та минута. Тогава и младият Джеймс Уилсън се разписа за Манчестър Юнайтед и сложи точка на спора. До края гостите опитаха да стигнат поне до почетно попадение, но в последните секунди Камерън МакГийхън пропусна страхотна възможност и мачът приключи с класика в полза на домакините.

Така "червените дяволи" продължават на осминафиналите, където ги очаква още едно наглед леко препятствие - Престън Норт Енд. Първият шампион на Англия отстрани в преиграване тази вечер Шефилд Юнайтед и си заслужи мач с най-титулувания тим на Острова.