Родената в Гибралтар Карнейро бе публично обвинена от мениджъра на лондончани Жозе Моуриньо след равенството 2:2 на тима му със "Суонси" в първия мач от новия сезон. Карнейро, както и помощникът и Джон Фърн бяха отстранени от резервната скамейка на тима, но се очакваше да се завърнат на работните си места в края на миналата седмица.

Това обаче не се случи и в момента Карнейро разговаря с престижна адвокатска кантора в Лондон за предприемане на легални действия срещу клуба. От "Челси" отказаха да коментират действията на Карнейро, заявявайки, че това са вътрешни дела.

Освен възможното завеждане на иск в съда срещу "Челси", клубът и по-специално Моуриньо са разследване от Футболната асоциация на Англия за непристойно отношение и проява на сексизъм към Карнейро.

Ако от ФА излязат със становище, че Моуриньо е виновен, то той ще бъде наказан да не ръководи клуба си от резервната скамейка за 5 срещи. Организацията "Жени във футбола" също подкрепи действията на Карнейро, като в разпространено до медиите писмо се посочва, че "Карнейро е една от малкото жени, работещи на най-високо ниво в уважаван клуб и успява да се справя във всякакви трудни ситуации".

От дружеството посочват още, че тя е пример за всички жени във футбола и допуснатото срещу нея отношение от страна на Жозе Моуриньо е абсолютно недопустимо.