Йоаким Льов разполага с 23-ма футболисти, които са оценени от пазара на 562 милиона евро. В същото време обаче Бундестима е по-евтин с повече от 10 милиона евро от "Байерн Мюнхен".

Според направените оценки на второ място сред отборите на Евро 2016 се нарежда Испания, който струва 557,50 милиона евро. Белгия е трети – 460,9 милиона евро, а Франция се нарежда на четвърта позиция в тази своеобразна класация с 454 милиона евро.

Англия остава едва на пето място. Играчите водени от Рой Ходжсън са оценявани на 446 милиона евро, а португалците на 321,7 милиона евро. Най-евтиният отбор е Унгария, който е оценяван на 27,3 милиона евро, предаде Гонг.

552-мата футболисти, които ще вземат участие на Европейското първенство във Франция за оценявани на приблизително 5 милиарда евро. Това обаче ги оставя далеч назад в сравнение с играчите взели участие в Шампионската лига, които са оценени на около 8 милиарда евро. Футболистите взели участие в Лига Европа струват с около 800 милиона евро повече в сравнение с тези, които ще се пуснат по терените във Франция.

Играчите от Евро 2016 са по-скъпи с повече от 200 милиона евро в сравнение с тези, които взеха участие на Световното първенство в Бразилия преди две години.