В него българинът говори за своята форма, за представянето на "червените дяволи" и за нужните качества, които един отбор трябва да притежава, за да печели трофеи.

- В момента водиш в класацията за голмайстор на Висшата лига. Колко уверен се чувстваш, когато стъпиш на терена? 

- В момента се чувствам изключително уверен. Нападател съм и когато вкарвам голове, самочувствието ми е голямо. Важно е обаче как реагираш, когато не успяваш да вкарваш. Много важно е в тези периоди също да запазиш увереност. Случва се да има моменти, когато не успяваш да вкараш в продължение на няколко мача. Обаче трябва да продължиш да вярваш в себе си, да вярваш, че можеш да правиш неща, които да доведат до голове. Големите играчи се различават от другите име по начина, по който се справят с трудните ситуации.

- Губил ли си увереност с фланелката на Юнайтед? 

- Да, разбира се. Много пъти. Понякога не играеш добре, понякога просто не успяваш да вкараш гол. В тези моменти напрежението върху теб идва от всички страни. Както и от самия теб. Започваш да се съмняваш в себе си. Тогава обаче точно трябва да запазиш вярата и да знаеш, че всичко ще бъде наред. Здрава работа по време на тренировки и продължаваш да вършиш нещата, в които те бива.

- От началото на този сезон вече имаш три хеттрика. Къде пазиш топките от тези мачове? 

- Пазя ги у дома. А вече моите приятели започнаха да ме подиграват леко, тъй като вече имам доста. Е, убеден съм, че ако продължа да прибирам от тези топки след мачовете, никой няма да се оплаква прекалено много. Получавам ги разписани от моите съотборници и за това те са много ценни за мен. Напомнят ми, че със здрава работа можеш да свършиш много добри неща.

- Кой от съотборниците ти ти помогна най-много през този сезон? 

- Всички. Тук, в този клуб, всеки един футболист е роден лидер на своята си позиция. Всеки е уверен в себе си на 100 процента. Знаем, че нашите защитници са най-добрите. Могат да се справят с всеки един противник, срещу който се изправят. Доверявам им се напълно. Индивидуално те са страхотни футболисти, но отборът винаги е най-важен. Ако спечелим с 1:0 или 8:0, винаги се чувстваме така, сякаш всички сме се справили добре.

- Защо Юнайтед играе толкова различно като гост от това, което показва на "Олд Трафорд"? 

- Трудно е да се каже. Не можахме да спечелим много двубои далеч от дома, колкото трябваше. Но това не е защото не сме се опитали. Никога не излизаме на терена за хикс или с мисълта, че точката ни задоволява. Стремим се да печелим всеки мач. Трудностите идват, тъй като нашите противници винаги гледат да покажат най-доброто си срещу Манчестър Юнайтед. Ние сме най-големият клуб, така че това е нормално. Разбирам го, тъй като самият аз съм го изпитвал. А това прави нашата задача още по-трудна. Но това не може да ни бъде извинение. Трябва да покажем по-добра игра навън. На "Олд Трафорд" се представяме много добре. Забавляваме феновете ни, вкарваме доста голове. Целта ни е да оправим формата си при гостуванията.

- Изненадва ли те фактът, че толкова много отбори изглеждат способни да спечелят Висшата лига през този сезон? 

- Не. Изобщо дори. Другата година тази бройка дори ще се увеличи. Футболът се променя през цялото време. Особено в Англия разликата между топ клубовете и останалите вече се скъсява. Всички са силни, всички купуват добри футболисти. Това е страхотно за играта.

- Спечели титлата в Англия още в първия си сезон в Юнайтед през 2008/09. Как ще сравниш тогавашния отбор с настоящия? 

- Не са много различни. Повечето от играчите се запазиха. Да, продадохме един или двама, но се запази ядрото на тогавашния успех. А това ни дава предимство. Ние сме като едно голямо семейство. Всеки подкрепя другия, не само на терена, но и извън него. Всички сме големи приятели.

- Какво мислиш за играта на бившия ти тим Тотнъм през настоящия сезон?

Мястото, което заемат в момента никак не ме изненадва. Когато аз бях част отбора, там имаше много млади таланти, които в момента са основен фактор. Играчи като Аарън Ленън, Гарет Бейл укрепнаха изключително много. Превърнаха се в страхотни футболисти. По мое време Бейл бе талантлив тийнейджър, сега е един от най-големите играчи в света. Знаех, че има потенциал. Той тренираше здраво, искаше да играе много. Радвам се, че в Тотнъм запазиха доверие в него. Много тимове се интересуваха от него, но "шпорите" сега берат плодовете на това, че оставиха Бейл в отбора.

- Помагат или пречат мачовете от фазата на директните елиминации в Шампионската лига на борбата във Висшата лига? 

- Това е труден въпрос. Започваш сезона с желанието да спечелиш всичко. Опитваш се да запазиш концентрация, до момента, в който вече нещата не зависят от теб. Докато те изхвърлят от съответния турнир. Да, имаме повече мачове, които играем и много трудно да останеш свеж. Но и наградите могат да бъдат много по-големи. Лично аз се надявам, че ще успеем да стигнем финали във всички надпревари, в които играем.

- Кое е най-важното нещо, което един отбор трябва да притежава, за да спечели Висшата лига? 

- Няма отговор на този въпрос. Трябва да притежаваш много различни неща. Тук в Англия има толкова мачове, графикът е изключително натоварен. Обикновено отборът с най-опитните играчи и най-свежите печели. Да не губиш мачове колкото противниците ти също помага!