В Наредбата за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС за сезон 2010/2011 година в член 30 е записано:


Футболен клуб, лишен от домакинство, провежда футболната среща от първенството и турнира за Купата на България, за която е наказан, на стадион отдалечен от собствения му стадион както следва:

а) Отбори от професионалния футбол - над 50 км, като не се ощетява отборът-гост;

Това задължително трябва да се спази и няма как да се наруши. Дори и със споразумение между страните, няма как да се заобикалят правилата, разясни казуса специалистът по спортно право Георги Градев.

Тимът от Севлиево се съгласи вчера срещата да се проведе на националния стадион, само заради телевизионното излъчване. Това вече е проблем на БФС. Ако няма друг стадион и ако Наредбата забранява да се играе на по-малко от 50 км от столицата и то в случая трябва да са в източна посока, тогава мачът просто няма да се състои или няма да се излъчва по телевизията и тогава БФС трябва да поема неустойката към телевизията, обясни Градев пред Novsport.

Това, че няма стадион, не са виновни клубовете, виновен е БФС в крайна сметка. Негова е задачата да привежда държавната политика в областта на спорта, която включва и базите, добави той. Никъде в правилника не пише, че трябва да играеш на стадион, който трябва да има осветление. Това не означава, че на телевизията са й отнети правата да снима. Може да се играе мач на лицензиран стадион, какъвто е този в Мездра например, който е на съответното отстояние, в съответната посока, обаче на който няма осветление и в случая телевизията нищо не може да каже, тъй като на нея реално не й се забранява да снима, но просто тя ще снима черни петна, каза още Градев.

Днес Спортно-техническата комисия трябва да реши мястото на провеждане на мача ЦСКА – Видима-Раковски.