Почти сигурно е, че италианецът няма как да се задържи на поста след повече от разочароващия сезон за лондончани, които останаха без трофей. Анчелоти изтърва и последния си шанс да класира отбора за полуфиналите на Шампионската лига.

Чех: В съблекалнята на Челси е много тихо

Според информациите на Острова, петима са основните кандидати за мениджърския пост в Челси.

С най-големи шансове да се озове на "Стамфорд бридж" е Марко ван Бастен. Собственикът на Челси Роман Абрамович е бил лично посъветван от Гуус Хидинк да се насочи към Ван Бастен, който в момента не води отбор, а за последно бе треньор на Аякс.

Самият Хидинк също е сред вариантите за нов мениджър на Челси, но това е по-малко вероятно, тъй като холандецът получава много солидна заплата като национален селекционер на Турция.

Бившият мениджър на Ливърпул Рафаел Бенитес е смятан за един от любимците на Абрамович и английските медии го подреждат на второ място като възможен наследник на Карло Анчелоти. Испанският специалист има опит в Премиършип, след като дълги години изкара в Ливърпул, а през декември бе уволнен от Интер.

33-годишният португалски треньор на Порто Вияш Боаш е другото име, което се свързва с мениджърския пост в Челси. Боаш бе спряган за треньорския пост в Ливърпул, но отрече появилите се информации.

С най-малки шансове за наследник на Карло Анчелоти е неговият сънародник Марчело Липи, който вече даде заявка за мениджър на Челси и заяви, че не би отказал на Роман Абрамович, предаде Гонг.