"Във връзка с появили се информации в медиите, относно инциденти по време на срещата на "А" ФГ между отборите на Миньор (Перник) и Левски на 10.04.2011 г. и решение на ДК при БФС, Направление "Спортно-техническо" при БФС счита за свое задължение да информира спортната общественост за следното:

От страна на ДК не са наложени санкции на виновните по отношение на ударения фен от агитката на Левски и знамената със свастики в същата агитка, поради това, че в доклада на делегата тези негативни действия не са отразени и дадената от него информация е непълна, неизяснена подробно и точно и не позволява налагането на адекватни решения и санкции от страна на ДК.

За незадълбочено и непрофесионално неизпълнение на задължението си, делегатът на въпросната среща ще бъде наказан съгласно действащия Статут на делегата. Същевременно от страна на Направление "Спортно-техническо" ще се направи необходимото за допълнително разследване на случая и съвместно с Дисциплинарната комисия ще се обсъди ситуацията с произтичащите от това последствия.