На "Стамфорд Бридж" се надяват победа в съботния мач срещу "шпорите" значително да повиши шансовете за успех в това начинание. През март Бейл подписа нов дългосрочен контракт с Тотнъм, по силата на който получава по 60 000 паунда седмично. От тази гледна точка мнозина, в това число и семейството му, смятат, че Бейл трябва да продължи развитието си на "Уайт Харт Лейн".

Националът на Уелс обаче не крие желанието си да играе и догодина в най-престижния европейски турнир, а това може да направи с Челси, който е готов да извади за него 40 млн. паунда. През лятото, без значение дали Карло Анчелоти ще остане в клуба, "сините" ще се опитат да подсилят състава си на три приоритетни позиции - на отбора е нужен десен защитник, който може би ще бъде Грегори ван дел Вил от Аякс, централен полузащитник и бързо крило като Бейл, определен от лондончани като идеалния кандидат за поста.

Тотнъм разбира се ще се опита с всички сили да задържи своята звезда. През уикенда "шпорите" гостуват на "Стамфорд Бридж" и при евентуално поражение тимът може да отстъпи бленуваното пето място на Ливърпул, който посреща Нюкасъл на "Анфийлд" в неделя.

Цялата история около Бейл ще внесе допълнителна интрига в съботното дерби, в което Челси отчаяно ще се борят за победата. Три точки ще позволят на отбора на Анчелоти да съхрани шансовете си за титлата в Премиършип, съобщи БГНЕС.