Тимът се готви в Ловеч една седмица, а в понеделник заминава на лагер в Холандия. След представянето на първите две нови попълнения на отбора, за които Любо Пенев само отчете: "Доволен съм от тях", специалистът оформи целите:

"Шампионската лига е голямата ни цел. Имаме потенциал, и достатъчно добри футболисти да се класираме там, но ще видим. Да не избързваме, трябва подготовка, три квалификации, и след това, ако постигнем такъв резултат, ще го коментираме."

Наставникът потвърди думите на президента на клуба:
"Не е приключила селекцията, трансферният прозорец не е затворил. Но ще коментирам нови попълнения, когато са факт. По принцип се интересувам от футболисти във всички линии."

"Заминаваме по двама на пост, 22-ма, плюс трима вратари, това е групата, с която аз работя," допълни Пенев.

"Аз разчитам винаги на младите, и съм ги доказал в много мачове. Доволен съм, школата работи много добре. До 19 години взехме титлата с 10 точки разлика – какъв по-добър атестат," коментира той отново темата за талантите на "оранжевите".

"Искам да разполагам, и разполагам с по двама футболисти на пост. В момента това е така. Относно Дока, никога няма да спра футболист, който може да се развива в по-силна лига. Но в момента той е футболист на Литекс, ако нещата се случат, имам вариант," отбеляза Любо Пенев за информациите за напускането на бразилеца.

Относно финала за Суперкупата, Литекс няма претенции:
"Аз не се оплаквам от датата. Щом тя е сложена по регламент, аз нямам забележки. Аз обичам сгъстен цикъл, мен не ме притеснява. Това е просто още един трофей, не мисля, че има голяма стойност. Той не ти дава, нито ти отнема нещо. Един мач с рекламна цел повече. Но разбира се, ние ще подходим сериозно."

"Не са необходими повече от четири контроли за един месец. Изчислили сме всичко както трябва, и ще бъдем добре за предстоящите мачове," завърши Пенев, цитиран от Гонг.