Той определи по-скоро като спекулации информациите, които го пращат в различни отбори извън пределите на България.

"Засега оставам в ЦСКА. В четвъртък започвам подготовка .Информациите, които излизат всеки ден за възможен мой трансфер в чужбина са по-скоро спекулации. На този етап няма нищо конкретно. Все пак, ако постъпи добра оферта, както за мен, така и за клуба, ще бъде разгледана. Всеки футболист мечтае да заиграе в по-голям отбор. Аз обаче не искам да бързам и искам всичко това да става стъпка по стъпка. Успях да си почина добре. Сега се надявам да направим една добра подготовка и да започнем да побеждаваме още от първия мач, за да станем шампиони и да дублираме Купата", каза Спас Делев.

За новите от Пирин в ЦСКА той каза, че първо се радва, че има още един от неговото село Ключ - Александър Якимов, в отбора. По думите му това е плюс както за него, така и за Якимов да се адаптира по бързо в тима.

Според Спас Делев и двамата дошли от Пирин - Александър Якимов и Антон Карачанаков притежават необходимите качества да играят в ЦСКА, но трябва да се доказват във всеки мач с екипа на „червените” и да си заслужат титулярното място в отбора, както и обичта на привържениците.

"Това, че вече шест бивши футболисти на Пирин се събрахме в ЦСКА показва, че от отбора от Благоевград излизат добри играчи. Пирин беше един много добре представящ се отбор и мисля, че българският футбол губи много от това, че няма да играе в "А" група. Докато аз бях в Пирин и за отбора се грижеше Петър Байкушев и останалите акционери, всичко беше добре и нямаше изгледи да се стигне до тук. След идването на Емил Наков обаче се стигна до това положение с Пирин”, завърши Делев, цитиран от Novsport.