Камерунецът е роден на 24 декември 1988-а. Започва от родния си “Фову Бахрам”, където е играл и бившият вратар на ЦСКА Даниел Беконо. Само на 18 години отива в Малта - за по 1 г.в “Мсида” (20 мача, 11 гола) и “Валета” (49-22). Миналия сезон е под наем в кипърския АЕК (25-2).

Стартира кариерата си като деветка, после става втори нападател и дясно крило. Висок е 171 см.

През май излезе информация, че е подписал постоянен договор с АЕК, но вероятно офертата на Левски се оказва по-силна. Тепърва “сините” трябва да обявят дали трансферната сума ще иде в Кипър или в Малта.

Планираният за “бисер” в селекцията на Левски се прочу и с “подвиг” извън терена - уринира на мач на 10 януари 2009 г. Нджонго Присо от “Валета” шокира публиката на малтийското дерби с “Хайбърниънс”.

20-годишният тогава нападател напусна без разрешение от съдията игрището, клекна зад рекламните пана, за да се покрие, и започна да удовлетворява физиологическата си необходимост. Реферът Алън Марио Сант не усети екшъна, но футболисти му посочиха сценката. Арбитърът спря играта и стриктно изчака африканецът да се облекчи. Присо спокойно се върна на терена и получи жълт картон за напускане без позволение. А публиката на националния стадион аплодираше. Веднага след мача обаче арестуваха Присо. Двама униформени изчакаха камерунецът да напусне терена и още по екип му поставиха белезници и го поведоха към участъка. Нджонго прекара нощта в ареста. На следващия ден го отведоха в съда, наложиха му глоба за непристойно поведение и го пуснаха.

“Валета” спечели с 2:0, като Присо удвои в 45-ата минута. А Дисциплинарната комисия му стовари наказание от 2 мача, пак за непристойно поведение

Така се очертава “Герена” да похарчи респектиращите 900 хиляди евро за нови футболисти, което в период на криза изглежда твърде сериозна сума за България. За Сьорд Арс отиват 250 000 с евентуално нарастване до 300 000, за Орлин Старокин - 100 000, за Тодор Христов - 100 000, и още толкова - за чакания централен защитник.

А отгоре трябва да се броят и т. нар. мениджърски пари, и траншовете на футболистите специално за подписите. Така сумата надхвърля 1 млн. евро.

Всъщност Левски може би инвестира в лятна селекция чистата печалба от едногодишната акция “Гара Дембеле” - явно нервите и страданията, съпроводили головете на аса, си струваха, предаде Novsport.