Вчера мениджърът на нападателя Николай Жейнов заяви: "Страната е близо, а парите са същите".

Съвсем нормално е Жейнов да не разкрива подробности около евентуалния трансфер на Делев в лисабонския гранд, преди той да стане факт.

"Лъвовете" плащат 2 млн. евро за най-големия български талант" е озаглавен материалът за Спас на "Академия де Талентос".

"Новият треньор на Спортинг Домингош Пасиенсия иска да подсили състава си с най-големия български талант. Това е 22-годишният нападател на ЦСКА София Спас Делев. "Лъвовете" са готови да платят 2 млн. евро за футболиста", се пише още в статията.

"Делев на крачка от Лисабон" пък е заглавието на "Корейо де Маня" за интереса на Спортинг към нашето момче.

"Българският национал Спас Делев е пред трансфер в Спортинг Лисабон. Талантливият нападател на ЦСКА е пред трансфер на "Жозе Алваладе" срещу 2 млн. евро. Спас изигра много силен сезон с екипа на "червените" и дори отбеляза гол във вратата на Порто в Лига Европа на "До Драгао", продължава журналистът, писал за нападателя от село Ключ.

Жейнов призна, че ръководството на ЦСКА вече е отхвърлило две оферти от над 1 милион евро за звездата си.

"За Спас Делев ЦСКА отхвърли две оферти от над милион евро. Лошото е, че много хора се опитват да продадат Спас и уговарят както ЦСКА, така и клубовете, които го искат. В момента обаче Спас е спокоен и не мисли за тези неща. Той е скромно момче. Когато дойде моментът за трансфер, ще обсъдим нещата. Трябва обаче всичко да е черно на бяло. Още е много млад", каза футболният мениджър, цитиран от livesport.