Шоуто ще започне в 15:45 часа на 11.09.2011 г., така че от клуба канят публиката да дойде на стадиона поне час и половина преди дербито Миньор – Левски, което пък стартира в 17:00 часа. Полетите ще продължат 20 минути.

Целта на летящите противници е да отрежат максимален брой парчета лента и да се задържат максимално дълго време във въздуха със своите модели. Самолетите са тип летящо крило с размери 1 метър разпереност и 50 см. широчина, като всеки е оборудван с ДВГ с обем 2,5 к.см и перка, позволяващи да се развие скорост около 150 км/час. Управлението се осъществява с 2 плетени стоманени корди с дължина 16 м и ръкохватка.

Мероприятието е продължение на идеята на Спортното министерство и в частност на Българската Федерация по Авиомоделизъм да популяризира спортове привличащи подрастващите към занимания, развиващи творчество и изобретателност.

Предстои създаването на център за работа с децата в кръжок по Авио и ракетомоделизъм в гр. Перник с помощта на БФА.

Точно след 1 година, България ще е домакин на Световното по Кордови авиомодели за мъже и юноши до 18 г., което ще се проведе от 1 до 9 септември 2012 г. в 4 класа – Скоростни, Акробатични, Тим рейсинг(отборно надбягване) и Въздушен бой, информира БГНЕС.