"Нерадзурите" загубиха с 1:3 срещу новака Новара в първия мач от 4-тия кръг на Серия А и по този начин още преди изиграването на останалите двубои в кръга паднаха в зоната на изпадащите. От началото на сезона Снайдер и компания имат само една точица от равенството с Рома. Отборът все още не познава вкуса на победата, след като от общо 5 официални мачове има 4 загуби и 1 равенство, което най-вероятно ще означава уволнението на Гасперини.

На "Стадио Силвио Пиола" домакините излязоха напред в резултата в 38-а минута, когато Андре Мазарани проби отляво и пусна пас към Рикардо Меджиорини, който с добър изстрел вкара за 1:0. На почивката Гасперини пусна в игра Оби и Пацини, но и това не внесе нужната свежест в тима на Интер. Така се стигна до 85-а минута, в която Моримото премина през Ранокиа и бе фаулиран в наказателното поле. Ранокиа получи директен червен картон, а Марко Ригони реализира отсъдения 11-метров удар за 2:0.

Интер върна един гол в последните минути, след като Камбиасо се възползва от лошо изчистване на Джорди и реализира за 1:2. За да бъде срамът на Интер пълен обаче, в добавеното време Ригони вкара втория си гол в мача и оформи крайното 3:1.

В класирането Новара се изкачи на пето място с 4 точки, а Интер е 18-и с една, като до края на кръга може да стигне и до последната позиция, информира Гонг.