Петев подчерта, че хитът в родния шампионат ще се стреми да демонстрира футбол, който да радва хората на реконструирания стадион в Разград.

"При всички положение ще се стремим да играем футбол, който да радва хората. Надявам се така да се получи в голяма степен от мача. Това ще е най-важното", каза Петев, цитиран от Novsport.

Младият треньор не спести суперлативите си към "сините".

"Гледали сме доста мачове на отбора на Левски, определено е един от най-силните отбори в България. Вече ще видим в неделя дали правилно сме ги разучили."

Иначе за Лудогорец двубоят в неделя няма да бъде по-специален предвид това, че тимът ще играе за първи път на своя стадион през този сезон, по думите на Петев.

"По-специален не бих казал – мач, който хората в Лудогорието чакат с нетърпение. Все пак Левски не е гостувал там не знам от колко години. Определено резултатите, които направихме в първите шест кръга засилиха интереса на хората. Нов стадион, надявам се да се представим добре – да играем добър и открит футбол, и да спечелим, което стои пред нас във всеки един мач, независимо кой е противникът. Определено Левски си е Левски, но ние трябва да търсим точки във всеки един мач", смята ловчанлията, чийто на силни години в кариерата си на футболист той прекарва в Литекс.

С "оранжевите" той печели две титли на България и една купа. За тях записва 10 мача в евротурнирите. Избран е в "Идеалния отбор на Литекс за десетилетието. Подобно на дербитата между ловчанлии и Левски, и сега бившият опорен халф очаква с нетърпение предстоящия двубой срещу "сините".

"Все пак мачовете, когато съм бил играч са се чакали с огромно нетърпение. Това си е било за времето. Сега по същия начин чакаме мача, живеем с мача", призна Петев.