Германецът стана най-младият двукратен шампион във Формула 1 след третото си място аз Дженсън Бътън с Макларън и Фернандо Алонсо с Ферари. 24-годишният Фетел си осигури титлата четири кръга преди края, но определи Ред Бул като главни виновници за успеха му.

"Трудно ми е да започна. Очевидно е, че имахме фантастична година и най-хубавото още не е свършило. Силен резултат днес, за да спечелим титлата, фантастично е. Има толкова много неща, които искам да кажа, но ми е трудно да ги запомня, просто съм много благодарен на всеки в отбора", сподели щастливият победител през този сезон, цитиран от БГНЕС.

"Трудно ми е да спомена всички хора, но една личност наистина се откроява през тази година и това е треньорът ми Томи Пармакоски, поздрави на семейството му във Финландия. Той ме спря да мисля за неща, които не са в наш контрол", продължи Фетел.

Той добави, че не му е било никак лесно да защити титлата си, въпреки добития опит от миналия сезон.

"Най-трудното нещо бе да спечеля отново титлата след миналия сезон. Спечелихме шампионата, не беше лесно и бяхме развълнувани, дори и да знаеш как да го направиш, не можеш да забравиш пътя до успеха. Не можех да направя всичко това сам. Трудно ми е да намеря правилните думи в момента", каза още немецът.