Младокът усука коляно при нулевото равенство с Черноморец и все още не е напълно възста­новен. Твърдо аут за домакинството сре­щу червените са още капитанът Небойша Йеленкович и централ­ният защитник Николай Бодуров, пише "7 дни спорт".

От вчера Литекс под­нови тренировки, след като треньорът Атанас Джамбазки беше дал почивка. Тимът не игра в 13-ия кръг на шам­пионата, но използва отложения мач с Кали­акра за контрола с шам­пиона на Македония Шкендия Тетово.

До дербито Литекс ще се готви с по една тренировка на ден, като успоредно с това ще се набляга на сериозен видеоразбор на мачовете на ЦСКА. Бразилецът Сандриньо по всяка вероятност ще попадне в групата, след като лекуваше контузия око­ло една година. Той се включи в контролата с македонците и вече е готов на 100%, макар и не за титуляр.

Утре към тима ще се присъединят и младежките национали Момчил Цветанов, Александър Цветков и Илия Миланов. Шефове и футболисти на Литекс ще са днес на стадиона и ще подкрепят от три­буните изявите на мла­дежките национали в решителния им двубой срещу Австрия, предаде Novsport.