Дани Алвеш ще излезе под гаранция от затвора в Барселона.

По-рано днес защитата на някогашната звезда на каталунския тим е подала нужните документи в местния съд, включително и доказателство за наличието на необходимата сума от 1 милион евро, а това означава, че Алвеш ще бъде пуснат при първа възможност, съобщава местното издание Mundo Deportivo.

Първоначално се очакваше Алвеш отново да получи помощ от близкия си приятел Неймар и семейството му, но вчера бащата на контузената бразилска звезда заяви, че това няма да се случи. Ней Джуниър вече веднъж удари финансово рамо на дългогодишния си съотборник по-рано по време на процеса.

Все още няма яснота как точно са били набавени парите, защото една от сметките на Алвеш е с отрицателен баланс, а в другата му са били налични 51 000 евро. Медиите в Испания отчитат, че бразилецът все пак разполага с имение, чиято стойност е 5 милиона евро, но сроковете за внасяне на гаранцията са били прекалено кратки, за да може да се предприемат каквито и да било действия, свързани с недвижимото му имущество.

Появиха се слухове, че семейството му е теглило заем, за да може да го изкара от затвора, но това остава само в сферата на вероятностите към момента.

Освен това той чака да му бъдат върнати част от общо 8 милиона евро от данъчните власти в страната, но това няма как да се случи преди сряда тази седмица.

Така Алвеш ще бъде временно освободен, след като през януари бе осъден на четири години и половина затвор за изнасилване. Той ще бъде извън затвора до окончателното приключване на процеса срещу него.

Част от условията на гаранцията са той да предаде на властите и двата си паспорта - бразилски и испански, да присъства в съда всяка седмица и да спазва ограничителна заповед за 1000 метра отстояние от жертвата си.