Джуд Белингам се размина със спиране на правата и ще може да играе за Англия в четвъртфинала срещу Швейцария. Голмайсторът на "трите лъва" в двубоя със Словакия бе разследван от УЕФА за неприличен жест към пейката на съперника, но в крайна сметка от европейската футболна централа решиха да му наложат условна санкция.

Това означава, че при още едно провинение в рамките на следващата година, звездата на Реал (Мадрид) ще бъде наказан с един мач без да играе. Освен това Белингам ще трябва да плати парична глоба в размер на 30 000 евро.

Самият играч оправда действията си с това, че е ставло дума за вътрешна шега, насочена към близки приятели, които са присъствали на осминафинал срещу словаците.

Така англичаните си отдъхнаха, за разлика от колегите си от Турция, които ще бъдат без Мерих Демирал за четвъртфиналния си двубой, както и за още един мач след това.

Футболната асоциация на Англия също ще трябва да плати 11 000 евро заради изпълнения от трана на феновете си, включително употреба на пиротехнически средства.

Англия играе с Швейцария от 19:00 часа в събота вечер.

Турция пък се изправя срещу Нидерландия също утре, но от 22:00 часа, като този мач затваря четвъртфиналите на Евро 2024.