Белгия обяви конкурс за национален селекционер след раздялата с Роберто Мартинес.

На сайта на федерацията на страната се появиха изискванията, които новият човек трябва да притежава.

"Независимо от ранното отпадане на отбора ни на Мондиал 2022, ние продължаваме да бъдем все така амбициозни. Налице са всички условия нашият отбор да продължим да бъде успешен.

Задължение на селекционера ще е да работи с наличните футболисти и да ни донесе успехи. Федерацията търси селекционер на постоянно работно време, който е доказан победител.

Бъдещият ни селекционер трябва да бъде изключително амбициозен и да има нужния опит на високо ниво.

Също така той трябва да има тактически познания и необходимите човешки качества извън терена.

Той трябва да човек, да има история на успехи на най-високо ниво, както и опит в работата с футболисти на такова равнище.

Кандидатът ще е необходимо да се съсредоточи върху изграждането на сплотен колектив и да знае как да интегрира млади играчи.

Федерацията търси експерт в тактическо отношение, който в работата си да използва различните видове информация и технологии.

Както и да следва зададените му параметри и цели от федерацията."

В същото време медиите в страната пишат, че "конкурсът" всъщност вече се води - разговори с тарторите на "червените дяволи" Ромелу Лукаку, Еден Азар, Кевин де Бройне и Тибо Куртоа, които са били питани кого виждат като точния човек за поста.

Очаква се съставът да бъде изчистен от доста от по-възрастните играчи, след като скандалите в лагера не останаха скрити за репортерите в Катар.

Но това каре, както и Торган Азар, Яник Караско и още няколко от по-младите футболисти, ще е гръбнакът на новия състав при следващия селекционер. Именно затова тяхното мнение е важно за федерацията.