Берое гарантира своето място в Първа лига и през следващия сезон.

Това стана факт след победата с 2:0 над Пирин от дома, като по тозин начин старозагорци са първият спасил се тим от долната група в плейфоите, в която за борещите се за оцеляване отбори.

Три кръга преди края Берое има актив от 39 точки и няма как да бъде настигнат от нито един от пследните три тима в класирането, което на практика означава, че сезонът за латино съставът на старозагорци приключва с изпълнена мисия.

За разлика от миналия сезон, когато се стигна до инфарктен бараж за оставане в Първа лига, то сега Берое успя да гарантира елитния си статут по доста по-убедителен начин.

А това се случи напълно заслужено, както и с играта в последните кръгове, така и с тази днес, с която Берое категорично надигра своя опонент.

Ключово бе много силното първо полувреме от страна на домакините, в които паднаха и двете попадения за победата.

В 25-ата минута нелепа игра на Полонский с игра в наказателното поле доведе до дузпа, която обаче бе отсъдена със значително забавяне и намесата на ВАР.

Около отсъждането нямаше съмнения, а звездата на домакините Себастиан Вия се нагърби с изпълнението, като мощният му шут се отби от страничната греда и влезе във вратата за 1:0.

Само две минути по-късно Берое вече водеше с 2:0, а герой бе Вини Трибуле, който получи пас в наказателното поле и буквално разстреля вратаря, за да реши до голяма степен мача.

През второто полувреме Берое отлично успя да затвори срещата и без да допусне критични моменти пред вратата си, успя да постигне спасителната победа.

А Пирин от своя страна остава на опасното 14-о място, което на този етап отрежда на "орлетата" бараж за оставане в групата.