Голямото дерби в сръбския футбол между Партизан и Цървена Звезда, което трябваше да се играе утре на стадион "ЮНА", бе отложено от властите в страната.

Официалната причина е денят на национален траур в сърбия, заради загиналите етнически сърби при престрелка с косовската полиция.

На специална среща бе решено, че мач №1 на страната не бива да се провежда в ден на траур, като така се стигна до отлагането му, а на този етап няма никаква яснота кога мачът ще се изиграе.

Макар денят на траур заради случилото се в Косово да е причината за отлaгането му, то мачът така или иначе висеше и до последно бе под въпрос заради други обстоятелства.

Първата е заплахите за бойкот от страна на шампиона Цървена Звезда, който категорично заяви, че просто няма да се появи за мача, ако главен съдия е Сърджан Йованович.

Скандалите между Звезда и въпросният рефер започват преди няколко години, когато той отменя чист гол на тима в дербито, а след онзи мач звездашите ясно заявяват, че не желaят да го виждат в мачовете срещу Партизан.

Но тук все пак говорим за един от топ реферите на Сърбия, заради което местната федерация му повери 171-ото дерби, а това предизвика гневни реакции от страна на Звезда.

До последно се смяташе, че клубът наистина е способен да не се яви за мача, каквото бе твърдението на близки до клуба медии.

Третото притеснение около мача бе свързано с феновете на Партизан, или поне ядрото на така или иначе разцепената на няколко части агитка, което не посещаваше последните срещи на клуба в знак на протест с ръководството.

Медии в Сърбия алармираха, че има вероятност някои от най-крайните ултраси да посетят мач а с единствената цел за неговото прекратяване като част от протеста си.

В крайна сметка на този етап нито Звезда ще бойкотира заради съдията, нито феновете на Партизан ще прекратяват срещата, защото правителството я отмени.